Pasta met runderreepjes en rucola

Op een (luie) zondag ben ik enorm fan van comfort food en dan is dit gerecht ideaal. Dit is een makkelijke en snelle maaltijd met super veel smaak. De kruiden in combinatie met de tomaten en feta zorgen voor een echte smaakexplosie in de pasta.

Ingrediënten: (2 personen)

  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 200 gram rundersteak Argentijns van de Albert Heijn
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 2 a 3 eetlepels feta blokjes met kruiden
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1,5 eetlepel peterselie
  • 1,5 eetlepel bieslook
  • 3 of 4 volle handen rucola
  • parmezaanse kaas als garnering


Bereiding:
Kook de spaghetti volgens de verpakking. Snijd ondertussen de tomaatjes en feta in kleine stukjes en rooster de pijnboompitten. Bak de rundersteak in wat olijfolie en boter. Voor medium bakte ik het vlees aan allebei de kanten ongeveer 2 minuten op hoog vuur en wikkelde het daarna in aluminiumfolie voor ongeveer 5 minuten. Snijd daarna ik kleine stukjes. Als de pasta gaar is, giet je deze af en doe je deze terug in de pan. Doe er volgens een eetlepel olijfolie uit het feta potje bij en roer goed door elkaar. Voeg vervolgens de rucola, kruiden, tomaatjes en pijnboompitten toe. Roer dit goed door elkaar totdat de rucola geslonken is. Voeg als laatste de feta en rundersteak toe. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de parmezaanse kaas. Smakelijk! 

 

Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.