Pindakaas-banaan muffins met chocolate chips

Na een heerlijke zomerse periode is het helaas alweer bijna tijd voor de herfst. Dat betekent wel dat er weer meer tijd is om lekkere baksels te maken. Rijpe bananen blijven vaak een dingetje op de fruitschaal, want deze zijn niet bepaald lekker meer om zo te eten. Deze muffins zijn dan perfect om te maken met die net iets te bruine bananen. Een heerlijk smeuïg cakeje met pindakaas, banaan en chocolade, in mijn ogen de perfecte combinatie. Natuurlijk zijn deze muffins ook gemaakt zonder toegevoegde suikers en daarom ideaal als tussendoortje voor de kids of gewoon voor jezelf!

Lees meer »

Banaan-choco cake

Een nieuw recept om te maken met rijpe bananen. Deze keer met een marmer chocolade twist. Geen toegevoegde suikers omdat de ingrediënten al zoet genoeg zijn van zichzelf. Ga jij deze ook een keertje maken?

Lees meer »

Gezonde appelcake

De geur van verse appeltaart kan iedereen zich wel herinneren. Waarschijnlijk heb je nu meteen ook zin in die taart. Deze cake ruikt gelukkig precies hetzelfde, maar zonder onnodige suikers en vetten. Een verantwoorde cake om lekker van te genieten bij een bakkie koffie of een kop thee. Een voordeel is dus dat je van deze verantwoorde cake ook doordeweeks kan snoepen. Wie wil dat nou niet?!

Lees meer »

Gezonde bananenmuffins met vulling van perzik en cheesecake

Het is geen straf om deze bananenmuffins te eten als snack of zelfs als ontbijt. Een zoete combinatie van de banaan in combinatie met de cheesecake-vulling en perzik. Wederom zonder toegevoegde suikers omdat de bananen ervoor zorgen dat het baksel lekker zoet is. Een verantwoorde snack voor de broodtrommeltjes van de kinderen of om zelf lekker van te snoepen. 

Lees meer »

Aardbeientaartje

Voor verse aardbeien kun je mij altijd wakker maken. Een van mijn lievelings fruitsoorten op dit moment. Heerlijk zoet en een donkerrode kleur. Het taartje wordt hierdoor net een schilderijtje. De bodem vers gemaakt met een lekkere romige vulling en afgetopt met heerlijk zoete aardbeien. Het perfecte toetje of taartje voor in de zomer!

Lees meer »

Romige appelkruimeltaart

Ben jij ook z'n fan van verse appeltaart? Het liefste nog met een heerlijke romige laag erin, waardoor het feest helemaal compleet is? Dan ben je waarschijnlijk helemaal verzot op dit recept. Daarnaast een gezondere versie van de appeltaart met zelfgemaakte banketbakkersroom om je vingers bij af te likken. 

Lees meer »

Gezondere eierkoeken

Als tussendoortje was ik altijd verzot op eierkoeken. Eierkoeken zitten helaas boordevol suiker en zijn niet bepaald een gezonde keuze. Deze variant is een stuk gezonder, maar nog steeds super lekker! Deze eierkoeken zijn met appel & kaneel of rozijntjes gemaakt, maar met de topping kan je eindeloos variëren. De appelvariant is mijn favoriet!

Lees meer »

Volkoren rozijnenbrood

Aten jullie vroeger ook altijd krentenbollen? Sinds ik door heb hoeveel suiker erin zit, eet ik deze eigenlijk niet meer. De smaak van het brood met de rozijntjes vond ik altijd een heerlijke combinatie. Daarom bedacht ik een recept om toch te kunnen genieten van een soort krentenbol maar dan verantwoord. Op deze manier kan je heerlijk snacken van een rozijnenbrood. Eet het zo uit het vuistje of doe er een laagje roomboter op. 

Lees meer »

Cheesecakejes met dadels, appel en kaneel

Een heerlijke cheesecake gemaakt met dadels en havermout. Daarnaast een romige vulling met appel en kaneel. Door het gebruik van dadels, havermout, zuivelspread en eieren is het een gezondere versie van de klassieke cheesecake. Natuurlijk niet een tussendoortje dat je altijd kan eten, maar het gaat om de balans en af en toe mogen we genieten van deze snack. 

Lees meer »

Gezonde perzik kwarktaart

Zoals jullie inmiddels kunnen zien aan mijn recepten, ben ik fan van ontbijten en snacken met een taartje. De welbekende ontbijttaartjes maken een feestje van je ontbijt. Ook is deze taart natuurlijk heerlijk als snack of om te maken voor een verjaardagsfeest. Het ziet er super leuk uit waardoor je de show steelt met de perzik in de vorm van een roos. Een gezondere versie van de kwarktaart door zelfgemaakte muesli te gebruiken met kwark en fruit. 

Lees meer »

Healthy gepofte granen rotsjes

Gepofte granen kwam ik tegen in de winkel en daar maakte ik deze chocoladesnack van. Lekker bij de koffie of thee als rots in de branding. Een nieuwe variant op de pindarotsjes. Een verantwoorde snack maar intens genieten!

Lees meer »

Gezonde yoghurttaart met aarbeien-swirl

Een heerlijke zoete taart met een romige vulling met aardbeien. Deze taart is het perfecte ontbijttaartje of tussendoortje om de show mee te stelen. Het ziet er met de swirl namelijk super leuk uit! Daarnaast gemaakt met natuurlijke producten: een verantwoordere keuze!

Lees meer »