Griekse salade

Een van de meest eenvoudigste salades is deze Griekse salade. In de basis bestaat een Griekse salade altijd uit tomaat, komkommer, ui en feta. Deze kan natuurlijk worden aangevuld met ingrediënten die je zelf lekker vindt. Ideaal als salade voor bij de barbecue of voor een Griekse avond in combinatie met zelfgemaakte kipsouvlaki, pitabroodjes en tzatziki.

Lees meer »

Zalmtartaar met kruidenolie

Een feestelijk gerecht om jezelf en je gasten mee te verwennen. De combinatie van gerookte zalm en verse zalm zorgen voor een heerlijke smaak en structuur. Het frisse van appel, augurk en kappertjes maken deze beleving helemaal af. Een van mijn nieuwe favorieten vanaf dit moment 

Lees meer »

Geitenkaasmousse

Een heerlijk voorgerecht of borrelhapje gemaakt van geitenkaas. Een cocktail met perzik, geitenkaas en een crumble van volkoren brood en pijnboompitten. De romige smaak van geitenkaas in combinatie met de frisse perzik en een hartige crumble. Makkelijk om voor te bereiden waardoor je bij het opdienen niet veel meer hoeft te doen. Ideaal voor een avondje met visite!

Lees meer »

Bloemkoolmousse met garnalen

Romige bloemkoolmousse in combinatie met pittige chili-garnalen is perfect als voorgerecht. Wil je liever geen vis eten? Kies dan voor zongedroogde tomaatjes of uitgebakken spekjes. Met dit voorgerecht kan je alle kanten op, waardoor iedereen aan tafel kan meegenieten! Daarnaast een lichte maaltijd zodat je al die andere gangen nog kan verdragen. 

Lees meer »

Champignonsoep

In het weekend vind ik het altijd heerlijk om een soepje te eten met bijvoorbeeld een tosti of stokbroodje. Een lekkere en makkelijke maaltijd. Dit is een romige soep, maar niet te dik: perfect van structuur. Ook erg makkelijk vegan te maken.

Lees meer »

Groenten tompouce

Ben je nog op zoek naar een heerlijk vegetarisch voorgerecht? Zoek niet verder en ga aan de slag met dit heerlijke recept! Bij een tompouce zijn het vaak laagjes met bladerdeeg. Bij deze versie koos ik voor aubergine en courgette, hierdoor is het een gezondere/lichtere versie. Een kleinere versie maken kan natuurlijk ook, dan gebruik je maar één laag en de helft van het roomkaasmengsel. 

Lees meer »

Pompoensoep

Soep is altijd een goed idee. Het is erg voedzaam en bevat daarnaast over het algemeen veel groenten. Vaak hebben kinderen dan niet eens door dat ze veel groenten aan het eten zijn. Het kan zowel gegeten worden als voorgerecht of als hoofdgerecht. Deze keer als voorgerecht met een soepstengel met roomkaas en parmaham. Of kies bijvoorbeeld voor een stokbroodje en je hebt een volwaardige maaltijdsoep. 

Lees meer »

Broccoli-courgette soep

Courgette is rijk aan mineralen en broccoli zit boordevol vezels, ijzer, vitamine C en bètacaroteen (wordt in het lichaam omgezet in vitamine A). Deze soep zit dus vol goede voedingsstoffen en is lekker en gezond. Daarnaast in een mum van tijd klaar. Door de gerookte zalm heb je een heerlijke smaakcombinatie en heb je een volwaardige maaltijd.

Lees meer »

Bloemkool-courgette soep

Dit is een super makkelijke soep! Bedacht uit restjes die we nog over hadden van het eten van een paar dagen ervoor. Door de combinatie van bloemkool, courgette en kookroom is dit een heerlijke soep. Daarnaast caloriearm en budgetproof. Zit je iets krapper bij kas? Dan is dit een ideale soep als voorgerecht. Kies je deze soep als hoofdgerecht, neem er dan nog een geroosterde boterham of een broodje bij. 

Lees meer »

Bloemkoolsoep

Een blijvende favoriet bij ons thuis is bloemkoolsoep met spekjes en zongedroogde tomaatjes. De soep is romig, voedzaam en perfect als voorgerecht of maaltijdsoep. Daarnaast is het een soep die bij kinderen goed in de smaak valt, omdat ze niet door hebben dat ze bloemkool aan het eten zijn. Zo krijgen zij toch genoeg groenten binnen. 

Lees meer »