Een heerlijke Italiaanse maaltijd met romige tomatensaus en mozzarella uit de oven. Het recept staat binnen een mum van tijd op tafel en met de groenten kan je makkelijk variëren. Lekker comfort food voor in het weekend of een snelle maaltijd voor doordeweeks. Deze keer koos ik een keertje Gnocchi in plaats van pasta, toch en soort pasta maar dan met aardappelpuree.
Ingrediënten: (2/3 personen)
- 200 gram (vega) kipblokjes
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 8 zongedroogde tomaten
- halve courgette
- 1 rode paprika
- half bakje champignons
- 35 gram tomatenpuree
- 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
- 100 ml kookroom light
- 2 flinke theelepels kruiden: Italian blend voor pasta van Verstegen
- 400 gram verse gnocchi van Albert Heijn
- 1 bol mozzarella
- handje pijnboompitten
- basilicum ter garnering
Bereiding:
Zet de oven aan op 180 graden. Bak de kip in de pan en snijd ondertussen de ui in blokjes. Snijd daarna de courgette, paprika, champignons en zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Pers de knoflook uit en voeg deze samen met de ui toe aan de kipfilet. Bak dit even kort mee tot de ui glazig is. Voeg hierna de overige groenten toe aan de kip. Als de groenten gaar zijn, voeg je de tomatenpuree toe en laat je dit ongeveer 2 minuten meebakken. Voeg daarna de tomatenblokjes, kookroom en Italiaanse kruiden toe. Roer dit goed door elkaar en laat ongeveer 5/10 minuten pruttelen op het vuur. Bak de pijnboompitten in een koekenpan en snijd de mozzarella in kleine stukjes. Kook ondertussen de gnocchi gaar en voeg daarna toe aan de pastasaus. Doe de gnocchi in de ovenschaal en verdeel hierover de mozzarella en garneer met de basilicum. Zet de ovenschaal voor ongeveer 10/15 minuten in de oven. Als de pasta warm is en de mozzarella gesmolten is, verdeel je hierover de pijnboompitten. Smakelijk!
Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!
Reactie plaatsen
Reacties