Hartige volkoren speltbroodjes

Ben je nog op zoek naar een lekker broodje voor de lunch? Stop met zoeken want deze hartige broodjes zijn heerlijk met Italiaanse kruiden. Deze broodjes zijn gemaakt op basis van yoghurt of kwark met volkoren speltmeel. Serveer de broodjes met pesto, zeezout-boter of een plakje kaas. Daarnaast is het ook erg lekker om deze broodjes te serveren op een heerlijke borrelplank of als tussendoortje voor onderweg!

Ingredièˆnten:

  • 130 gram volkoren speltmeel @molensteen_nl
  • 130 gram Griekse yoghurt of kwark
  • 1 ei
  • 1 eetlepel olie uit het potje van de zongedroogde tomaten
  • 8 gram bakpoeder
  • 50 ml melk naar keuze
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden @euroma_nl
  • handje pompoenpitten

 

Bereiding:
Zet de oven aan op 175 graden. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukken. Doe alle ingredieten behalve de pompoenpitten in een kom en roer deze goed door elkaar. Vul vervolgens 9 muffinvormpjes met het beslag en strooi hier nog wat pompoenpitten over. Zet vervolgens de broodjes voor ongeveer 15-20 minuten in de oven. Smakelijk eten!

 

Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.