Zelf vind ik het heerlijk om te bakken met banaan. Dit zorgt ervoor dat het recept uit zichzelf zoet wordt zonder suikers hieraan toe te voegen. Daarnaast wat havermout, fruit en zuivel en je maaltijd is helemaal compleet. Een volwaardig gerecht om mee te ontbijten of te lunchen. Het ziet er daarnaast ook nog een super leuk uit. Ga jij binnenkort ook genieten van deze gezonde pannenkoekjes?
Ingredièˆnten (2 porties)
- 1 banaan
- 1 ei
- 60 gram havermout
- 100 ml (plantaardige) melk naar keuze
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 3 deelblokjes diepvries passievrucht
- 2 flinke eetlepels kwark
- 1 eetlepel kokosrasp
In plaats van passievrucht en kokosrasp kan je natuurlijk ook andere toppings gebruiken. Ga bijvoorbeeld een keer voor aardbeien en chocoladerasp. Dit is ook een heerlijke combinatie!
Bereiding:
Doe alle ingredièˆnten (m.u.v. kwark, passievrucht en kokosrasp) in een bak. Pureer dit met een staafmixer of met een keukenmachine tot een glad beslag. Bak de pannenkoekjes goudbruin in de pan met een beetje (kokos)olie of boter. Stapel de pannenkoekjes op een bord en schep hier een flinke lepel yoghurt bovenop. Verdeel daarna de passievrucht en de kokosrasp erover. Je kan met die recept 2 porties maken. Smakelijk!
Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!
Reactie plaatsen
Reacties