Gezond bananenbrood met peer en chocolade

Heb je nog rijpe bananen liggen en weet je niet wat je ermee moet maken? Ga dan aan de slag met deze heerlijke snack. Een gezonde cake gezoet met banaan. Natuurlijk is deze cake niet suikervrij maar er zijn geen toegevoegde suikers gebruikt. Een heerlijke verantwoorde snack om mee te nemen voor onderweg, op je werk of op school! Daarnaast kan je deze cake makkelijk per plak invriezen, waardoor je altijd een heerlijke snack paraat hebt. Leg de plak er de avond van tevoren uit en geniet de volgende dag van een lekkere snack. 

Ingrediënten:

  • 2 rijpe banaan
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram havermeel of gemalen havermout (zelf vermalen met de staafmixer)
  • 3 eieren
  • 8 gram bakpoeder
  • 1 eetlepel syrup gold @greensweetstevia of honing
  • 2 peren
  • 70 gram pure chocolade druppels
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de bananen en de eieren in een beslagkom en mix deze totdat er een luchtig geheel ontstaat. Voeg vervolgens alle ingredièˆnten toe behalve de peer en chocolade. Roer vervolgens alles goed door elkaar. Snijd daarna de peer in kleine stukjes en voeg dit samen met de chocolade toe aan het beslag. Roer het beslag goed door elkaar en doe dit in een cakeblik. Zet het bananenbrood voor ongeveer 40/45 minuten in de oven. Wil je weten of het bananenbrood goed is? Prik dan met een satéprikker erin. Als de prikker droog is dan is je snack klaar. Hierna kan je lekker smullen! 

 

Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.