Carnavalstaart (aardbei-cranberry)

Bij ons in Brabant wordt carnaval altijd erg uitbundig gevierd. In de corona-tijd konden we helaas niet gaan feesten. Ondanks dat het niet doorging, maakte we er zelf toch een feestje van. Een heerlijk taartje met aardbei en cranberry. Alaaf!

Ingredièˆnten:

  • 55 gram havermeel
  • 55 gram amandelmeel
  • 50 gram appelmoes 0% suiker
  • 1 ei
  • 30 gram dadels
  • 1,5 theelepel speculaaskruiden Jonnie Boer van Euroma
  • 750 gram Griekse yoghurt
  • 125 gram aardbeien
  • 125 gram cranberry’s uit de diepvries
  • 7 gelatineblaadjes
  • 1,5 theelepel vanillearoma
  • 1,5 eetlepels aardbei/framboos ranja van Teisseire


Bereiding:
Zet de oven aan op 170 graden. Doe vervolgens havermeel, amandelmeel, appelmoes , ei, speculaaskruiden en dadels in een kom en mix met een keukenmachine tot een deeg. Bekleed een springvorm(22cm) met bakpapier en doe het deeg in de vorm. Zet de taart voor 15 minuten in de oven. Laat ondertussen de gelatineblaadjes weken in water en doe het fruit in een steelpannetje. Zet het fruit op het vuur en laat zacht worden. Voeg halverwege een scheutje water en ranja toe. De ranja is om een mooie kleur te krijgen en het fruit wat zoeter te maken. Als het fruit zacht is, zet je het vuur uit en pureer je het fruit. Doe ondertussen de Griekse yoghurt in een bak en voeg hier de vanillearoma aan toe. Pak vervolgens een ander pannetje om 5 gelatineblaadjes te laten oplossen in een scheutje water. Hierna giet je dit bij de yoghurt en roer je het goed door elkaar. Zet 250 gram van dit mengsel apart. Zet het pannetje met fruit weer op het vuur en los hierin de laatste 2 gelatineblaadjes op. Als het klaar is, giet je dit bij de yoghurt die je net apart hebt gezet en roer je het goed door elkaar. Nu heb je 2 verschillende kleuren vulling. Proef even of allebei de vullingen goed op smaak zijn en voeg eventueel nog wat zoetmiddel toe. Giet nu om en om de verschillende kleuren in de springvorm en zet voor minimaal 2 uur in de koelkast. Hierna is het tijd voor taart!

 

Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.