Een heerlijk voorgerecht of borrelhapje gemaakt van geitenkaas. Een cocktail met perzik, geitenkaas en een crumble van volkoren brood en pijnboompitten. De romige smaak van geitenkaas in combinatie met de frisse perzik en een hartige crumble. Makkelijk om voor te bereiden waardoor je bij het opdienen niet veel meer hoeft te doen. Ideaal voor een avondje met visite!
Ingrediënten: (4 voorgerechten)
- 175 gram diepvries perzik
- 125 ml crème fraiche
- 250 gram geitenkaas met honing van Bettine
- 1 eetlepel yoghurt
- 1 flinke theelepel tijm
- scheutje citroensap
- peper
- 1 volkoren boterham
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel pijnboompitten
- knolookpoeder of teentje knoflook
- zout
Bereiding:
Ontdooi de perzik en bewaar 8 dunne schijfjes om te decoreren. Zet de oven aan op 180 graden. Snijd de overige perziken in kleine stukjes. Doe vervolgens de crème fraiche, geitenkaas, yoghurt, tijm en het citroensap in een hoge beker en mix dit met een staafmixer. Als de substantie iets te dik is dan voeg je nog wat extra yoghurt toe. Maak op smaak met peper en proef of het goed op smaak is. Zet het geitenkaas-mengsel ondertussen in de koelkast. Maak kleine stukjes van het brood en doe dit samen met de olijfolie en pijnboompitten in een bakje. Voeg hierna wat zout en knoflook toe. Ik ben niet een een grote fan van knoflook dus gebruikte ik knoflookpoeder in kleine maten. Ben je een knoflookfan? Besmeer dan het brood in met een teen knoflook. Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel hierover het brood. Zet voor ongeveer 5 minuten in de oven. Het gaat erg snel en let dus goed op. Schep tussendoor even alles goed om. Als het brood krokant is, kan het uit de oven en afkoelen. Pak daarna 4 mooie glazen en verdeel hierin de perzik stukjes. Schenk voorzichtig het geitenkaas-mengsel erover en laat dit even goed opstijven in de koelkast. Net voordat je het gerecht serveert maak je het af met de crumble van brood en pijnboompitten. Versier de cocktail met de overgebleven schijfjes perzik!
Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!
Reactie plaatsen
Reacties