Een simpel maar lekker borrelhapje maak je snel met croissantdeeg. Misschien niet het meest gezonde hapje, maar wel erg lekker. Het is niet alleen heerlijk als borrelhapje, maar ook voor tijdens een brunch! Tijdens de feestdagen maakte ik dit hapje voor bij de borrel en het viel enorm in de smaak.
Ingrediënten:
- Croissantdeeg voor 6 croissants
- 1 eetlepel rode pesto
- 2 à 3 plakken boerenham
- 100 gram geraspte kaas
- 1 theelepel oregano
Bereiding:
Zet de oven aan op 200 graden. Rol het deeg uit en zorg ervoor dat de gaatjes verdwijnen. Duw het deeg goed tegen elkaar aan en er ontstaat een egale plak. Verdeel hierover de rode pesto, kaas en boerenham. Zorg ervoor dat er bij de lange kant onderaan niks zit zodat het deeg kan vastplakken aan de rol. Verdeel wat oregano erover en maak van de plak een rol. Begin met rollen aan de lange kant. Snijd de rol in ongeveer 16 stukken en leg op de bakplaat. Verdeel hierover nog wat extra oregano. Zet de bakplaat voor ongeveer 15/20 minuten in de oven. Het is natuurlijk het lekkerste om deze hapjes te eten als ze warm of lauwwarm zijn, maar koud kan je er ook van smullen!
Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!
Reactie plaatsen
Reacties