Broodje pittige kip

Een heerlijke en snelle maaltijd voor de lunch? Kies dan voor dit broodje met pittige kip in combinatie met frisse komkommerlinten en kiemgroenten. Ook leuk om dit te serveren als er vrienden of familie komen eten, het is namelijk erg makkelijk om deze maaltijd voor meer personen te maken.

Ingrediënten: (3 broodjes)

  • 3 pistolets
  • 300 gram kipfilet
  • halve rode paprika
  • 2 kleine rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 1 theelepel sambal
  • 3 eetlepels ketjap
  • 1/4 komkommer
  • handje kiemgroente


Bereiding:
Snijd de kip, rode ui en paprika in kleine stukjes. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook en paprika. Zorg dat de ui een beetje glazig wordt. Voeg vervolgens kipfilet, sambal, paprikapoeder en ketjap toe. Laat dit lekker sudderen totdat de kip gaar is. Proef even of de smaak zo goed is voor jou. Voeg eventueel nog wat extra sambal toe voor de pit of als je het te pittig vindt een beetje honing als tegenhanger. Maak ondertussen komkommerlinten met een kaasschaaf en snijd de broodjes open. Leg de komkommerplakken op de broodjes en vul aan met het pittige kip mengsel. Maak vervolgens af met de kiemgroente. Serveer het broodje eventueel voor het oog nog met een prikker met komkommerlint. Smakelijk

 

Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.