Als tussendoortje was ik altijd verzot op eierkoeken. Eierkoeken zitten helaas boordevol suiker en zijn niet bepaald een gezonde keuze. Deze variant is een stuk gezonder, maar nog steeds super lekker! Deze eierkoeken zijn met appel & kaneel of rozijntjes gemaakt, maar met de topping kan je eindeloos variëren. De appelvariant is mijn favoriet!
Ingrediënten: (ongeveer 8 stuks)
- 4 eieren
- 50 gram volkoren speltmeel van Molensteen
- 150 gram amandelmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel citroenrasp (+/- 0,5 citroen)
- 2 eetlepels syrup gold van Green Sweet Stevia of honing
- snufje zout
- toppings naar keuze zoals appel en kaneel of rozijnen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de eieren en syrup of honing in een kom en mix deze in ongeveer 10 minuten luchtig. Doe de overige ingrediënten in een kom en roer goed door elkaar. Als de eieren luchtig zijn, spatel je voorzichtig de droge ingrediënten door het eimengsel. Verdeel het mengsel in 8 gelijke delen over de bakplaat en top af met de gewenste topping. Bijvoorbeeld plakjes appel met kaneel of rozijnen. Bak hierna de eierkoeken in de oven voor ongeveer 15/20 minuten. Smakelijk!
Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!
Reactie plaatsen
Reacties