Op winterse dagen vind ik het heerlijk om stoofperen te eten. Bij het ontbijt of de lunch in de kwark, als tussendoortje en als nagerecht bij het eten. Een heerlijke warme en zoete smaak! Een makkelijk recept waar alles binnen 10 minuten in de pan zit en het daarna alleen nog maar hoeft te stoven. Ben jij ook z'n fan van stoofperen?
Ingredièˆnten:
- 1 kilo stoofperen
- 250 ml Betuwe rode bessensap
- 100 ml water
- 1 theelepel stoofpeertjesmix van Green Gypsy Spices
Optie: Voor de zoetekauwen kan er wat honing worden toegevoegd.
Heb je geen stoofpeertjesmix? Kies dan voor kaneelstokjes en wat honing.
Bereiding:
Schil de stoofperen en laat de steeltjes eraan zitten. Dit ziet er straks extra leuk uit. Giet het rode bessensap en het water in een kookpan en voeg hier de kruiden aan toe. Zet de peertjes rechtop in de pan met sap en laat dit voor ongeveer 2 uur stoven. De peren zijn klaar als ze lekker zacht zijn van binnen. Om de saus te laten binden, kan je wat maizena toevoegen. Geniet ervan!
Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!
Reactie plaatsen
Reacties