Een nagerecht vind ik onwijs lekker, maar dat is vaak niet heel gezond. Afgelopen kerst probeerde ik een nieuw recept te maken, dat net iets gezonder is dan de gebruikelijke mousse recepten. Een combinatie van yoghurt, slagroom en fruit gereserveerd in een glaasje.
Ingredièˆnten: (4 grote of 6 kleine)
- 250 ml slagroom
- 1 zakje klopfix
- 150 gram Griekse yoghurt
- 1 grote handsinaasappel
- koolhydraatarme bitterkoekjes volgens recept van Oahn's kitchen of kant en klare bitterkoekjes
- 250 gram perziken uit de diepvries
- 1 eetlepel syrup gold van Green sweet stevia of honing
Bereiding:
Haal de perziken uit de diepvries en laat deze ontdooien. Maak ondertussen de bitterkoekjes volgens het recept in mijn link. Snijd de sinaasappel door de helft en knijp de helft van de sinaasappel uit in een bakje. Snijd de andere helft in kleine stukjes en doe dit bij het sap. Meng vervolgens de sinaasappel samen met de yoghurt in een bakje. Als de perziken zijn ontdooid, is het tijd om deze in kleine stukjes te snijden. Houd een paar partjes apart ter garnering. Klop vervolgens de slagroom stijf met het zakje klopfix. Roer de slagroom voorzichtig door het yoghurtmengsel en proef even of deze goed op smaak is. Zo nodig kan je nog honing of zoetstof toevoegen. Als alle ingredièˆnten klaar zijn, dan is het tijd om het toetje te stapelen in het glas. Begin met een laagje perzik en dek dit af met het slagroom-yoghurtmengsel. Doe hier vervolgens weer wat perzik over en gebroken stukjes bitterkoekjes. Maak het toetje vervolgens af met het laatste laagje slagroom-yoghurt. Garneer het toetje met perzik en een bitterkoekje. Nu kan je lekker genieten!
Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!
Reactie plaatsen
Reacties