Baked oats met blauwe bessen

In het weekend vind ik het heerlijk om te ontbijten met een feestje. Deze baked oats zijn daar een perfect voorbeeld van. Het lijkt net alsof je een cake aan het eten bent en dan heb ik het nog niets een gehad over die goddelijke geur. Komt het taartje niet op? (wat ik mezelf bijna niet kan voorstellen) Dan bewaar je hem even in de koelkast en eet je hem lekker op voor de lunch! Een heerlijk gezond en voedzaam ontbijt om je dag mee te beginnen, wie wil dat nou niet!

Ingrediënten: (1 portie) 

  • 40 gram havermeel (havermout kan je ook zelf vermalen met een staafmixer)
  • 10 gram havermout
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • 1/4 theelepel koek en speculaas kruiden
  • 1 theelepel syrup gold of honing
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 50 gram verse blauwe bessen (diepvries kan ook, pas alleen op dat het niet te nat wordt)
  • 1 theelepel amandelschaafsel

 

Wil je een keertje variëren? Ga dan eens voor appel en kaneel in plaats van blauwe bessen en koekkruiden. Hierdoor heb je een heerlijk appeltaartje als ontbijt.

Bereiding:

Zet de oven aan op 175 graden. Leg ter decoratie een paar blauwe bessen en het amandelschaafsel apart. Doe de overige ingrediënten in een kom en mix goed door elkaar. Vet een ovenbestendig schaaltje of bakje in met boter of olijfolie. Doe het beslag in het schaaltje of bakje en verdeel hierover de overgebleven blauwe bessen en het amandelschaafsel. Zet dit voor ongeveer 20-25 minuten in de oven. Smakelijk! 

 

Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.