Gezonde yoghurt-passievrucht taart

Wederom een heerlijk ontbijttaartje om van te genieten in de ochtend. Een goed begin van de dag en zeg nou eerlijk, wil wil er nou niet ontbijten met taart? Daarnaast natuurlijk ook perfect als tussendoortje of om een feestje te vieren. 

Ingredièˆnten:

  • 100 gram banaan of appelmoes 0% toegevoegde suiker
  • 85 gram zelfgemaakte muesli (zie mijn eigen recept)
  • 450 gram griekse yoghurt stijl vanille van Optimel
  • 3 gelatineblaadjes
  • 200 gram passievrucht blokjes uit de diepvries
  • 2,5 theelepel maizena
  • 1 eetlepel syrup gold van Green Sweet Stevia of honing
  • 85% chocolade van Lindt ter decoratie

Bereiding:
Zet de oven aan op 175 graden. Mix ondertussen de muesli met de banaan (geprakte) of appelmoes door elkaar. Zorg ervoor dat de onderkant van de bakvorm (18 cm) is bedekt met bakpapier. Doe vervolgens het mengsel in de bakvorm en zet de bodem voor ongeveer 10 minuten in de oven. Leg in een steelpannetje de gelatineblaadjes in een laagje water. Laat dit weken. Doe de yoghurt in een bak en voeg zo nodig nog wat honing toe als je het zoeter wil maken. Haal de bodem uit de oven en laat deze afkoelen. Als de gelatine blaadjes zijn geweekt, knijp je deze goed uit en leg je ze terug in het pannetje. Voeg een beetje water aan het pannetje toe en verwarm. Zorg ervoor dat de gelatine is opgelost en zet het vuur uit. Voeg de gelatine toe aan de yoghurt en roer goed door elkaar. 

Giet vervolgens de helft van de vulling over de afgekoelde bodem en zet voor ongeveer 30 minuten in de koelkast. Doe ondertussen de passievrucht, maizena en syrup of honing in een steelpannetje en breng aan de kook. Het geheel dikt hierdoor goed in en wordt een soort gelei-achtige structuur. Als het iets te dik wordt dan voeg je nog wat water toe en als het te dun is wat extra maizena. Laat dit even afkoelen tot het op kamertemperatuur is. Doe de helft van de passievrucht vulling over de taart en hierna de helft van de yoghurt. Maak het taartje af met de andere helft van de passievrucht en zet voor ongeveer 3 uur in de koelkast. Versier de taart eventueel met wat pure chocolade. Jammie!

 

Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.