Homemade muesli

Ontbijten met kwark of yoghurt is een van mijn favoriete ontbijtjes. Daarbij heerlijke zelfgemaakte muesli en vers fruit, dan begin je de dag meteen met een goede start. Bijna alle ontbijtgranen uit de supermarkt bevatten veel onnodige suikers en vetten. Deze zelfgemaakte muesli heeft dat niet en is daarom een gezonde en verantwoorde keuze. Het lijkt veel werk, maar de oven doet het werk. 

Ingrediënten:

  • 450 gram havermout vlokken
  • 100 gram rozijnen
  • 75 gram pecannoten (gebroken in kleinere stukken)
  • 30 gram pompoenpitten
  • 2 eetlepels syrup gold @greensweetstevia of honing
  • 1 eetlepel olijfolie of kokosolie
  • 4 theelepels kaneel en/of koek en speculaas kruiden (leuk om hier wat mee te variëren)
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 30 gram gojibessen

Serveer deze muesli met kwark of yoghurt en vers fruit. Het is ook lekker om een keer te variëren met kokosrasp. Daarnaast kan je ook bakken met deze muesli. Gebruik deze muesli voor bijvoorbeeld deze muesli koeken of dit heerlijke ontbijttaartje. 

Bereiding:

Doe de havermout, rozijnen, pecannoten en pompoenpitten in een grote ovenschaal en roer dit door elkaar. Voeg daarna de syrup gold of honing, de olijfolie en de kaneel toe. Mix dit goed door elkaar met je handen zodat alles goed is verdeeld. Zet dit mengsel voor ongeveer 15-20 minuten in de oven op 170 graden en roer het mengsel halverwege even om. Als de muesli uit de oven komt, laat je deze even afkoelen en voeg je de gojibessen en het gebroken lijnzaad toe.

 

Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.