Een gezonde kwarktaart met een bodem van havermout, amandelmeel en abrikozen. Abrikozen bevatten goede voedingsstoffen zoals vezels, ijzer en vitamine A. Dus ook weer een heerlijk taartje om mee te ontbijten of als snack van te snoepen.
Ingredièˆnten: (springvorm +\- 18 cm)
- 40 gram havermout
- 50 gram amandelmeel
- 50 gram gewelde abrikozen
- 10 gram kokosolie of olijfolie
- 500 gram milde kwark
- 350 gram aardbeien
- 150 gram frambozen
- 7 gelatine blaadjes
- Fruit ter garnering
Wil je een andere smaak kwarktaart maken? Kies dan voor een andere soort fruit zoals perzik of mango.
Bereiding:
Leg de gelatineblaadjes in een bakje met water en laat het fruit ontdooien als dit uit de vriezer komt. Pureer de abrikozen fijn en voeg vervolgens de havermout, het amandelmeel en de kokosolie toe. Als je een keukenmachine hebt, kan je alles tegelijk erin doen en mixen. Bekleed de springvorm met een bakpapiertje en doe hier het mengsel in. Druk het plat met de achterkant van een lepel. Zet de bodem ondertussen in de koelkast. Pureer het fruit en verwarm dit in een steelpannetje. Voeg vervolgens de geweekte gelatineblaadjes toe en zorg ervoor dat deze oplossen. Doe het fruitmengsel samen met de kwark in een beslagkom en roer dit goed door elkaar. Proef of het mengsel op smaak is en voeg waar nodig nog wat honing of syrup gold toe. Aangezien ik veel fruit gebruik, is het meestal al genoeg op smaak. Afhankelijk van de fruitsoort is de smaak al iets zoeter, dit zal vooral het geval zijn bij bijvoorbeeld perzik. Giet het kwarkmengsel over de bodem en laat voor minimaal 4 uur in de koelkast staan. Als de taart klaar is, dan is het tijd om deze te garneren met vers fruit. Smakelijk!
Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!
Reactie plaatsen
Reacties