Taart als ontbijt of als verantwoord tussendoortje? Ja dat kan met dit recept. Het taartje is gemaakt van een bodem van bananenbrood, daar bovenop kwark en als topping rood fruit. Net een bakje kwark, maar dan in taartvorm. Het bevat geen toegevoegde suikers en vetten en is daarom een gezonde snack. Ga jij dit taartje ook een keer maken? Want zeg nou eerlijk, wie wil dit nou niet eten op een doordeweekse dag?!
Ingrediënten: (2 springvormen van 10 cm)
- 1 rijpe banaan
- 50 gram amandelmeel
- 25 gram havermeel
- 1 ei
- 4 gram bakpoeder
- 20 gram cranberry’s
- snufje zout
- 250 gram magere kwark aardbei @optimel
- 12 gram maizena
- 3 eetlepels rood fruit (diepvriesfruit is heel handig hiervoor)
- 2 eetlepels water
- 1/2 theelepel maizena
Bereiding:Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg in de vormen bakpapier en smeer de randen in met boter. Pureer de banaan samen met het ei en doe dit in een kom. Voeg amandelmeel, havermeel, bakpoeder, cranberry’s en een snufje zout toe aan het mengsel. Roer het goed door elkaar en verdeel over de vormpjes. Zet de vormpjes hierna voor 10 minuten in de oven. Mix ondertussen de magere kwark samen met 12 gram maizena in een kom. Zorg ervoor dat er geen klontjes van de maizena meer in zitten. Zet daarna het rood fruit op in een steelpannetje en voeg hier het water en de halve theelepel maizena aan toe. Roer dit goed door elkaar en prak het fruit fijn als dit warm is. Er ontstaat langzaam aan een fruitgelei die we later bovenop de taart verdelen. Ondertussen is waarschijnlijk de bodem klaar en verdeel je hierover het kwarkmengsel. Zet het taartje vervolgens terug in de oven voor 30 minuten. Als de taart klaar is laat je deze afkoelen en verdeel je hierover het fruitmengsel. Laat de taart hierna minimaal 3 uur in de koelkast staan. Hierna kan je lekker smullen!
Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!
Reactie plaatsen
Reacties