Appel-kaneel kwarktaart

Een feestje maken van je maaltijden is altijd een goed idee. Met dit taartje geniet je van het ontbijt, de lunch of een tussendoortje. Een lekker fris taartje met een bodem van muesli, appel-kaneel kwark met yoghurt en gebakken appel.

Ingrediënten: (ontbijttaartje 12 cm)

  • 50 gram zelfgemaakte muesli (zie hier mijn recept)
  • 50 gram zero appelmoes of halve banaan
  • 300 gram kwark met yoghurt appel- kaneel van de Jumbo
  • 2 gelatineblaadjes
  • halve appel
  • boter of olijfolie om de appel in te bakken
  • snufje kaneel

Bereiding:
Zet de oven aan op 170 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier en doe hierin de muesli. Voeg hierna de appelmoes of geprakte banaan toe. Mix dit goed door elkaar en druk goed plat. Ze de bodem voor ongeveer 10 minuten in de oven. Leg ondertussen 2 gelatineblaadjes in een bakje water. Snijd de appel in dunne plakjes en bestrooi met kaneel. Bak hierna de appel in een koekenpan met wat boter. Zet hierna apart. Voeg de geweekte gelatineblaadjes toe aan een steelpannetje en smelt met wat water. Voeg vervolgens het mengsel bij de kwark en roer goed door elkaar. Giet vervolgens de kwark over de bodem en zet in de koelkast voor ongeveer 2 uur. Na het uur is het tijd om de roos van appel te maken. Leg de appel dakpansgewijs in een rondje over elkaar. Doe rondje voor rondje en werk naar binnen toe, zoals het voorbeeld op de foto hiernaast. Smakelijk!


Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.