Gezonde perzik kwarktaart

Zoals jullie inmiddels kunnen zien aan mijn recepten, ben ik fan van ontbijten en snacken met een taartje. De welbekende ontbijttaartjes maken een feestje van je ontbijt. Ook is deze taart natuurlijk heerlijk als snack of om te maken voor een verjaardagsfeest. Het ziet er super leuk uit waardoor je de show steelt met de perzik in de vorm van een roos. Een gezondere versie van de kwarktaart door zelfgemaakte muesli te gebruiken met kwark en fruit. 

Ingrediënten:
• 150 zelfgemaakte muesli (zie hier mijn recept)
• 100 gram gewelde abrikozen
• snufje zout
• 1000 gram Lindahls Kvarg stracciatella of kwark
• 20 gram syrup gold van Green Sweet Stevia of honing
• 7 gelatine blaadjes
• 1 theelepel vanillearoma
• 500 gram perziken (uit de vriezer of vers)

Bereiding:
Zet de oven aan op 170 graden. Pureer de abrikozen met een staafmixer tot een plakkerige massa. Voeg hierbij de muesli en een snufje zout toe en maak er één geheel van. Bekleed de bakvorm (24 of 26 cm) met bakpapier en druk hierin het mengsel plat. Dit is de bodem van de taart. Schuif deze bodem voor 7 minuten in de oven op 170 graden. Leg alvast de gelatineblaadjes in een pannetje met koud water. Meng ondertussen de Kvarg of kwark met de honing of syrup gold en het vanillearoma. Als de gelatineblaadjes zijn geweekt, kan de vulling worden gemaakt. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en verwarm dit in een pannetje met 2 eetlepels van het kwarkmengsel. Als de blaadjes goed zijn opgelost zet je het vuur uit en mix je dit door het kwarkmengsel. Doe dit beetje voor beetje om te voorkomen dat de gelatine meteen gaat stollen. Als de bodem is afgekoeld, stort je het kwarkmengsel er bovenop. Laat de taart in de koelkast opstijven voor ongeveer 4 uur. Ik maak het taartje vaak de avond van tevoren en laat het een nachtje staan. Decoreer als de taart is op gesteven met perzikpartjes. Snijd dunne plakjes en begin aan de buitenkant. Leg daarna dakpansgewijs de perzik in een rondje tot een roos. Hierna is je kwark beauty klaar! Smakelijk :) 

 

Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.