Na een heerlijke zomerse periode is het helaas alweer bijna tijd voor de herfst. Dat betekent wel dat er weer meer tijd is om lekkere baksels te maken. Rijpe bananen blijven vaak een dingetje op de fruitschaal, want deze zijn niet bepaald lekker meer om zo te eten. Deze muffins zijn dan perfect om te maken met die net iets te bruine bananen. Een heerlijk smeuïg cakeje met pindakaas, banaan en chocolade, in mijn ogen de perfecte combinatie. Natuurlijk zijn deze muffins ook gemaakt zonder toegevoegde suikers en daarom ideaal als tussendoortje voor de kids of gewoon voor jezelf!
Ingrediënten: (+/- 10 muffins)
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 50 gram pindakaas 100%
- 100 gram amandelmeel
- 50 gram havermout
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 50 gram chocolade druppels puur
- 2 eetlepels amandelschaafsel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd van één van de bananen 10 plakjes af en zet deze apart. Deze gaan we straks in het deeg verwerken. Prak de overige bananen fijn in een kop en voeg hier de eieren aan toe. Roer het goed door elkaar. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe behalve het amandelschaafsel. Mix dit door elkaar en verdeel de helft over de vormpjes. Doe vervolgens in elke vorm een plakje banaan en bedek deze met het overige mengsel. Zet vervolgens de muffins in de oven voor ongeveer 20/25 minuten. Controleer met een satéprikker of de muffins gaar zijn. Deze zijn gaar als er geen deeg aan de prikker blijft hangen.
Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!
Reactie plaatsen
Reacties