Een nieuw recept om te maken met rijpe bananen. Deze keer met een marmer chocolade twist. Geen toegevoegde suikers omdat de ingrediënten al zoet genoeg zijn van zichzelf. Ga jij deze ook een keertje maken?
Ingrediënten:
- 3 bananen
- 3 eieren
- 150 gram volkoren speltmeel
- 2,5 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
- 1 theelepel vanillearoma
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel cacao
- 50 gram pure chocolade 85%
- 20 gram ongebrande pecannoten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen fijn en doe de eieren, speltmeel, bakpoeder, zout, kaneel en vanillearoma erbij. Roer dit goed door elkaar en haal 1/3 eruit. Voeg bij 1/3 van het beslag cacaopoeder en grof gehakte stukken chocolade. Roer dit goed door elkaar. Voeg bij het 2/3 beslag grof gehakte pecannoten. Je hebt nu 2/3 banaanbeslag en 1/3 chocobeslag. Doe bakpapier in een cakevorm en verdeel hierover de helft van het banaanbeslag. Vervolgens het chocobeslag en als laatste het overgebleven banaanbeslag. Maak vervolgens met een vork draai beweging door het beslag voor een marmereffect. Zet de cake nu voor 55 minuten in de oven. Smakelijk!
Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!
Reactie plaatsen
Reacties