Aten jullie vroeger ook altijd krentenbollen? Sinds ik door heb hoeveel suiker erin zit, eet ik deze eigenlijk niet meer. De smaak van het brood met de rozijntjes vond ik altijd een heerlijke combinatie. Daarom bedacht ik een recept om toch te kunnen genieten van een soort krentenbol maar dan verantwoord. Op deze manier kan je heerlijk snacken van een rozijnenbrood. Eet het zo uit het vuistje of doe er een laagje roomboter op.
Ingrediënten:
- 130 gram volkoren speltmeel @molensteen_nl
- 130 gram Griekse yoghurt of kwark
- 1 ei
- 1 eetlepel olijfolie of kokosolie
- 8 gram bakpoeder
- middelgrote banaan
- 70 gram rozijnen
- 1,5 theelepel kaneel
Wil je het meenemen voor onderweg of naar je werk? Bak het rozijnenbrood dan af in muffinvormpjes. Hierdoor heb je meteen een handige portie om mee te nemen.
Bereiding:
Zet de oven aan op 175 graden. Pureer de banaan en doe dit in een kom. Voeg bij de banaan alle natte ingrediënten en roer dit goed door elkaar. Voeg vervolgens alle droge ingrediënten toe en maak er een geheel van. Bekleed een cakevorm met bakpapier en doe hier het mengsel in. Zet vervolgens het brood voor ongeveer 30 minuten in de oven.
Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!
Reactie plaatsen
Reacties