Een heerlijke cheesecake gemaakt met dadels en havermout. Daarnaast een romige vulling met appel en kaneel. Door het gebruik van dadels, havermout, zuivelspread en eieren is het een gezondere versie van de klassieke cheesecake. Natuurlijk niet een tussendoortje dat je altijd kan eten, maar het gaat om de balans en af en toe mogen we genieten van deze snack.
Ingrediënten: (ongeveer 8 stuks)
- 85 gram dadels (ontpit)
- 50 ml warm water
- 65 gram havermout
- 2 eieren
- 150 gram zuivelspread light
- 1 eetlepel volkoren speltmeel van Molensteen
- 1 eetlepel syrup gold van Green Sweet Stevia of honing
- 1 theelepel kaneel
- 1 kleine appel
Bereiding:
Zet de oven aan op 170 graden. Doe de dadels met het water in een bak en laat even staan. Pureer dit daarna fijn waardoor er een dadelpasta ontstaat. Mix de pasta door de havermout en zorg dat alles goed door elkaar zit. Dit is de bodem van de cheesecake. Verdeel dit mengsel vervolgens over de muffinvormpjes. Silicone vormpjes zijn hiervoor het beste, omdat het hierdoor makkelijk uit de vorm komt. Mix eieren, zuivelspread, speltmeel, syrup of honing en een halve theelepel kaneel door elkaar. Snijd de appel in kleine stukjes en roer hierdoor een halve theelepel kaneel. Verdeel de helft van de appel over de bodems en vul dit aan met het eimengsel. Zet de vormpjes voor ongeveer 15 minuten in de oven. Vul hierna de cakejes aan met de overige appel. Zet nog voor ongeveer 10 minuten terug in de oven. Als de cakejes klaar zijn dan laat je deze ongeveer een uurtje afkoelen. Hierna kan je er lekker van genieten!
Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!
Reactie plaatsen
Reacties