Gezonde bananentaart met kokos, bosbes en chocolade

Bananenbrood in een ander jasje waardoor het lijkt op een taart of cake. Deze keer een nieuwe smaak combinatie met kokos, bosbes en chocolade. Heerlijk samen met een kopje koffie of thee. Eet het taartje lauwwarm, dan is de chocolade nog een beetje zacht en vloeibaar.

Ingrediënten:

  • 2 bananen
  • 3 eieren
  • 50 gram havermout
  • 100 gram amandelmeel
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 25 gram kokosrasp
  • 75 gram bosbessen/blauwe bessen (diepvries kan ook)
  • 50 gram pure chocolade 85% van Lindt

Decoreer de taart eventueel met nog wat kokosrasp en/of plakjes banaan.

Bereiding:
Zet de oven aan op 175 graden. Hak de chocolade grof op een snijplank en zet even apart. Doe de bananen en eieren in en hoge kom en pureer met de staafmixer. Doe dit wat langer dan normaal waardoor de eieren ook wat luchtig worden. Doe hier vervolgens havermout bij en pureer nog even kort mee. Giet vervolgens het mengsel in een bak en voeg amandelmeel, bakpoeder, syrup of honing, zout, kokosrasp en grof gehakte pure chocolade toe. Roer dit goed door elkaar. Bekleed een springvorm (18 cm) met bakpapier en vet de randen in. Doe de helft van het mengsel in de springvorm. Verdeel hier overheen de bosbessen en bedek af met het overige mengsel. Zet de taart voor ongeveer 45 minuten in de oven. Smullen maar!

Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.