Volkoren fruitbroodjes

Ben je nog op zoek naar een verantwoord en zoet tussendoortje? Deze broodjes zijn daar perfect voor en heerlijk met de stukjes fruit erin. Een luchtig en gezond broodje om vandaag van te genieten. Ook erg lekker met een laagje roomboter of gewoon zo uit het vuistje.

Ingrediënten: (+/- 12 broodjes)

  • 250 gram magere kwark met yoghurt aardbei/framboos van de Jumbo
  • 200 gram volkoren speltmeel van Molensteen
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie of kokosolie
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 50 gram diepvries bosbessen
  • 50 gram gedroogde cranberries


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de bevroren bosbessen en cranberries in kleine stukjes. Pak nu een grote kom en mix hierin de kwark, de eieren, de olijfolie, het speltmeel en het bakpoeder goed door elkaar. Er ontstaat een luchtig deeg. Voeg als laatste de stukjes bosbes en cranberries toe en roer goed door elkaar. Vul daarna silicone muffinvormpjes met het deeg of maak hoopjes op een bakplaat met bakpapier. Zet de vormpjes voor ongeveer 25 minuten in de oven. Kijk tussendoor even of het niet aanbrandt en/of de broodjes gaar zijn. Smakelijk eten!

 

Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.