Romige appelkruimeltaart

Ben jij ook z'n fan van verse appeltaart? Het liefste nog met een heerlijke romige laag erin, waardoor het feest helemaal compleet is? Dan ben je waarschijnlijk helemaal verzot op dit recept. Daarnaast een gezondere versie van de appeltaart met zelfgemaakte banketbakkersroom om je vingers bij af te likken. 

Ingrediënten:
Banketbakkersroom

  • 3 eierdooiers
  • 250 ml volle melk
  • 1 vanillestokje
  • 40 gram syrup gold van Green Sweet Stevia of honing
  • 25 gram bloem
  • scheutje melk


Bodem

  • 200 g havermeel 
  • 30 gram havermout
  • 125 gram amandelmeel
  • 60 gram syrup gold van Green Sweet Stevia of honing
  • 80 gram boter
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • snufje zout


Appelvulling

  • 3 a 4 appels - Elstar
  • 2 theelepels kaneel
  • halve eetlepel syrup gold van Green Sweet Stevia of honing

 

Bereiding:
Doe de eierdooiers met de bloem en een scheutje melk in een beslagkom. Mix dit tot een gladde massa. Zet ondertussen een pannetje op met de melk en syrup of honing. Voeg hieraan toe de merg van het vanillestokje. Als de melk warm genoeg is, voeg je deze beetje bij beetje toe aan de eierdooiers. Doe dit wel terwijl je blijft mixen door het eierdooier beslag. Giet daarna het mengsel terug in de pan en breng dit aan de kook. Blijf goed roeren totdat de gewenste dikte is ontstaan. Als het klaar is, leg je dit op een diep bord en dek je deze af met folie. Ga vervolgens tijdens het afkoelen van de room aan de slag met de bodem en zet de oven aan op 160 graden. Doe alle ingrediënten van de bodem in een kom en kneed dit gedurende 2 minuten. Vet een springvorm in van 18/20 cm. Gebruik 3/4 deel voor de bodem en zijkant en bewaar 1/4 voor de kruimels bovenop de taart. 

Snijd de appels in kleine stukjes en strooi hier de kaneel en syrup of honing over. Doe de banketbakkersroom in de vorm en voeg hier vervolgens het appelmengsel aan toe. Druk het goed aan. Doe hierna het overige deeg samen met 30 gram havermout in een kom. Maak hier kruimels van en verdeel over het appelmengsel. Top eventueel af met amandelschaafsel. Zet de taart hierna voor 50/60 minuten in de oven. Smakelijk!

 

Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.