Aardbeientaartje

Voor verse aardbeien kun je mij altijd wakker maken. Een van mijn lievelings fruitsoorten op dit moment. Heerlijk zoet en een donkerrode kleur. Het taartje wordt hierdoor net een schilderijtje. De bodem vers gemaakt met een lekkere romige vulling en afgetopt met heerlijk zoete aardbeien. Het perfecte toetje of taartje voor in de zomer!

Ingrediënten: (4 vormpjes)

  • 50 gr amandelmeel
  • 50 gr havermout (indien nodig glutenvrij)
  • 1,5 el syrup gold van Green Sweet Stevia of honing
  • 1,5 el kokosolie of olijfolie
  • halve tl bakpoeder
  • 1 of 2 eetlepels warm water (om het plakkeriger te maken)
  • half pakje Jell-O vanille pudding van Afvallen met Bregje of banketbakkersroom van Dr. Oetker met 250 ml melk of slagroom
  • 12 aardbeien


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe alle ingrediënten behalve de Jello-O of banketbakkersroom, melk of slagroom en aardbeien in een kom. Mix dit met je handen goed door elkaar. Kijk even of het deeg plakkerig genoeg is. Voeg zonodig nog wat extra water toe. Vet de vormpjes in met een beetje boter. Vul hierna de vormpjes met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet de taartjes voor ongeveer 10/15 minuten in de oven. Maak ondertussen de room door het Jell-O of banketbakkersroom poeder met de melk of slagroom even kort te mixen. Zet de room even in de koelkast om op te stijven. Snijd de aardbeien in dunne plakjes om bovenop de taartjes te leggen. Als de vormpjes zijn afgekoeld, vul je deze met de room en daar bovenop de aardbeien. Hierna is het tijd om te genieten!

 

 Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.