Bloemkoolsoep

Een blijvende favoriet bij ons thuis is bloemkoolsoep met spekjes en zongedroogde tomaatjes. De soep is romig, voedzaam en perfect als voorgerecht of maaltijdsoep. Daarnaast is het een soep die bij kinderen goed in de smaak valt, omdat ze niet door hebben dat ze bloemkool aan het eten zijn. Zo krijgen zij toch genoeg groenten binnen. 

Ingrediënten:

  • 1 sjalot
  • scheutje olijfolie
  • 650 gram bloemkoolroosjes
  • 750 ml water
  • 1,5 blokje kippenbouillon
  • 200 ml kookroom
  • 150 gram magere spekblokjes
  • 8 à 10 zongedroogde tomaatjes
  • peper en zout
  • 2 eetlepels peterselie

 

Wil je dit recept vegetarisch maken? Vervang dan het vlees door extra zongedroogde tomaatjes. Maak daarnaast de saus op smaak met groentebouillon in plaats van kippenbouillon.


Bereiding:

Snijd de sjalot in kleine stukjes en fruit deze aan in de pan met een scheutje olijfolie. Voeg daarna de bloemkool toe en laat dit even meestoven. Blus de bloemkool af met 750 ml water en voeg daarna de kippenbouillonblokjes toe. Breng de soep aan de kook en laat dit ongeveer 15 minuten koken. Bak ondertussen de spekjes uit in een koekenpan en snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Voeg de laatste 5 minuten de kookroom toe. Mix de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met peper, zout en peterselie. Top de soep af met spekjes en zongedroogde tomaatjes. 

 

Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.