Bloemkool-courgette soep

Dit is een super makkelijke soep! Bedacht uit restjes die we nog over hadden van het eten van een paar dagen ervoor. Door de combinatie van bloemkool, courgette en kookroom is dit een heerlijke soep. Daarnaast caloriearm en budgetproof. Zit je iets krapper bij kas? Dan is dit een ideale soep als voorgerecht. Kies je deze soep als hoofdgerecht, neem er dan nog een geroosterde boterham of een broodje bij. 

Ingredièˆnten:

  • 300 gram bloemkool
  • 200 gram courgette
  • 2 sjalotten
  • 2 kleine tenen knoflook
  • 750 ml groentebouillon (ik gebruikte 1,5 bouillonblokje)
  • 100 ml kookroom light
  • peper
  • peterselie
  • pompoenpitten
  • scheutje olijfolie

 

Bereiding:
Snijd de knoflook en sjalotten in kleine stukjes en fruit dit aan in de pan met een scheutje olijfolie. Snijd vervolgens de bloemkool en courgette in stukken. Na het aanfruiten van de ui en knoflook, stoof je de bloemkool en courgette even mee met wat peper. Hierna blus je de groente af met de groentebouillon en laat je dit ongeveer 15 minuten koken. Voeg na het koken de kookroom toe en mix met de staafmixer tot een gladde massa. Top de soep af met wat peterselie en pompoenpitten. Smakelijk eten! 

 

Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.