Zalmtartaar met kruidenolie

Een feestelijk gerecht om jezelf en je gasten mee te verwennen. De combinatie van gerookte zalm en verse zalm zorgen voor een heerlijke smaak en structuur. Het frisse van appel, augurk en kappertjes maken deze beleving helemaal af. Een van mijn nieuwe favorieten vanaf dit moment 

Ingrediënten: (+/- 4 personen)

  • 200 gram gerookte zalm
  • 150 gram verse zalm
  • halve Granny Smit appel
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 5 schijven augurk
  • 1 kleine sjalot
  • 75 gram crème fraiche
  • halve theelepel mierikswortel
  • 1 citroen
  • klein zakje gemengde sla
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel bieslook en 4 stengels
  • 1 eetlepel dille
  • 1 eetlepel peterselie
  • peper
  • stukje stokbrood ter garnering

Bereiding:
Snijd de gerookte en verse zalm in kleine stukjes en doe in een kom. Snijd vervolgens de augurk, sjalot en kappertjes in kleine stukjes en doe dit bij de zalm. Snijd hierna de appel in kleine blokjes en besprenkel met wat sap van de citroen. Hierdoor blijft de appel mooi wit. Doe de appel vervolgens bij het mengsel. Mix alles goed door elkaar en voeg dan de crème fraiche en mierikswortel toe, roer goed door en maak op smaak met wat peper. Zet het mengsel apart in de koelkast. Doe vervolgens de olijfolie met de kruiden (niet de stengels bieslook) in een chopper, foodprocessor of mix zelf met de staafmixer fijn. Maak nog op smaak met wat peper. Hierna is het tijd om het bord op te maken. Verdeel wat sla over de borden, maak een mooi rondje van het zalm-mengsel door een bakring te gebruiken. Heb je dit niet, doe het dan in een bakje en draai hierna voorzichtig om. Garneer met de kruidenolie, bieslook en een stukje stokbrood. Smakelijk!

 

Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.