Bloemkoolmousse met garnalen

Romige bloemkoolmousse in combinatie met pittige chili-garnalen is perfect als voorgerecht. Wil je liever geen vis eten? Kies dan voor zongedroogde tomaatjes of uitgebakken spekjes. Met dit voorgerecht kan je alle kanten op, waardoor iedereen aan tafel kan meegenieten! Daarnaast een lichte maaltijd zodat je al die andere gangen nog kan verdragen. 

Ingrediënten: (4 personen)

  • 200 gram bloemkool
  • 1 ui
  • 200 ml kippenbouillon
  • 100 ml kookroom
  • 1 eetlepel peterselie
  • peper
  • bakje tapas garnalen in chili-olie

Bereiding:
Snijd de ui in stukjes en fruit aan in een kookpan met wat olijfolie. Voeg hierna de bloemkoolroosjes toe en bak even kort mee. Blus het geheel af met de kippenbouillon en laat voor ongeveer 10 minuten koken totdat de bloemkool gaar is. Voeg hierna de kookroom toe en laat dit mee opwarmen. Haal de pan van het vuur en pureer de bloemkool. Breng vervolgens op smaak met de peterselie en peper. Het is het lekkerste als deze mousse lauwwarm wordt geserveerd. Serveer met de garnalen.

Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.