Champignonsoep

In het weekend vind ik het altijd heerlijk om een soepje te eten met bijvoorbeeld een tosti of stokbroodje. Een lekkere en makkelijke maaltijd. Dit is een romige soep, maar niet te dik: perfect van structuur. Ook erg makkelijk vegan te maken.

Ingrediënten: (ongeveer 4 kommen)

  • 1 grote rode ui
  • 1 flinke teen knoflook
  • 400 gram champignons
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 liter kippenbouillon of groentenbouillon
  • 150 ml (plantaardige) kookroom
  • 1 takje verse tijm + extra decoratie
  • olijfolie
  • peper


Bereiding:
Snijd de ui in kleine stukjes en pers de knoflook. Doe een scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Snijd ondertussen de champignons in halve plakjes en voeg toe aan de pan zodra de ui glazig is. Ris het takje tijm zodat je deze kan toevoegen aan de pan. Bak de champignons ongeveer 5 minuten mee en voeg hierna de tijm toe. Bak deze even kort mee en voeg daarna een flinke eetlepel olie toe aan de pan. Voeg vervolgens de bloem toe en laat deze gaar worden. Blijf continu roeren voor ongeveer 2/3 minuten. Voeg hierna de bouillon toe en roer dit goed door elkaar. Laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen en voeg aan het einde de kookroom toe. Maak de soep nog op smaak met peper en geniet ervan!

 

Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.