Een klassiek recept is natuurlijk spaghetti bolognese. Het is een typische Italiaanse saus en heet oorspronkelijk "Ragù alla Bolognese". Officieel wordt de saus gegeten met tagliatelle of cannelloni en niet met spaghetti, dit is een groot Westers misverstand. Er zijn veel verschillende varianten, maar dit recept is mijn favoriet! Een gezondere versie met kipgehakt en diverse groenten. Maak in één keer een grote pan en vries de porties in. Zo heb je op elk moment een heerlijke en gezonde maaltijd!
Ingrediënten: (4 personen)
- 300 gram kipgehakt
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 100 gram wortel
- 50 gram bleekselderij
- 70 gram tomatenpuree (klein blikje)
- 200 gram tomaat
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 250 gram passata
- 1 blokje kippenbouillon
- 1,5 theelepel oregano
- halve theelepel tijm
- snufje peper
- 300 gram (volkoren) spaghetti
- Handje parmezaanse kaas
- Verse basilicum
Ben je geen fan van kipgehakt? Ga dan voor gemengd- of rundergehakt. Ook kan je dit gerecht makkelijk vegetarisch maken door te kiezen voor vegetarisch gehakt of linzen.
Bereiding:
Snipper de ui, pers de knoflook en snij de wortel, bleekselderij en tomaat in kleine stukken. Doe een scheutje olijfolie in de pan en pak hierin de ui, knoflook, wortel en bleekselderij aan voor ongeveer 5 minuten. Doe hierna het kipgehakt erbij en rul dit kort even aan. Voeg de tomatenpuree toe en laat dit voor ongeveer 2 minuten kort meebakken. Voeg vervolgens tomaat, tomatenblokjes, passata, kippenbouillon, oregano, tijm en peper naar smaak toe. Laat dit voor ongeveer 25 minuten pruttelen in de pan. Kook ondertussen de pasta volgens de bereiding op de verpakking. Rasp de parmezaanse kaas en serveer de pasta met de saus, kaas en verse basilicum. Smakelijk!
Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!
Reactie plaatsen
Reacties