Kipsouvlaki

Bij een Griekse avond kunnen deze heerlijke kipsouvlaki spiesjes niet ontbreken. Een super simpele marinade met een heerlijke smaak. Snel gemaakt en een heerlijk eindresultaat. Helemaal in combinatie met pitabroodjes, tzatziki en een Griekse salade. Daarnaast is het ook een heerlijke spies om te eten met verse frietjes of om te serveren op een wrap met rauwkost. 

Ingrediënten:

  • 300 gram kipdijfilet of kipfilet
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 theelepels oregano
  • halve theelepel tijm
  • halve theelepel peterselie
  • Snufje peper en zout
  • 3 à 4 satéprikkers 

 

Bereiding:
Snijd de kip in grotere blokken die makkelijk kunnen worden geregen aan een satéprikker. Doe de olijfolie samen met het citroensap en de kruiden in een kommetje. Roer de marinade goed door elkaar en leg de kip erbij. Mix het goed door elkaar en laat minimaal 3 uur marineren. Leg de satéprikkers ondertussen in het water om ervoor te zorgen dat deze niet verbranden in de pan of op de BBQ. Rijg vervolgens de stukken kip aan de prikker en bak de kipsouvlaki in de pan of op de BBQ. 


Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.