Zijn jullie ook zo verzot op Mexicaanse gerechten? Dan is dit gerecht echt geweldig. Ondanks dat ik het super lekker vind, eten wij het zelf niet zo vaak. Maar dit recept is zeker een blijvertje. Een heerlijke smaakcombinatie door de kruiden, tomatensaus en kip. Makkelijk voor te bereiden in één pan en daarna nog even in de oven. Ook een ideale maaltijd om ruim voor de maaltijd voor te bereiden en alleen nog even in de oven te schuiven. Buen provecho!
Ingrediënten:
- 4 volkoren wraps
- 250 gram kipfilet
- 2 rode uien
- 1 tomaat
- 1 teen knoflook
- 2,5 theelepel paprika poeder gerookt
- 1,5 theelepel komijnpoeder
- 250 gram passata
- 100 gram mais
- 2 handjes geraspte kaas
- bakje zure room
- 1 eetlepel Illy Billy chilisaus van Verstegen (zonder toegevoegde suikers)
Met de ingrediënten valt overigens eindeloos te variëren. Van gehakt tot bruine bonen en voor de groenten kan er gekozen worden voor paprika en/of courgette. Daarnaast is het ook lekker om deze wraps te serveren met guacamole, zure room of salsa in plaats van de chili-room.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de kip in repen en doe samen met een scheutje olijfolie in de koekenpan. Pers de knoflook en voeg deze samen met de paprikapoeder en komijnpoeder toe aan de kip. Bak dit gaar. Haal vervolgens de kip uit de pan en leg apart. Gebruik de pan opnieuw met een scheutje olijfolie. Snipper de ui en snijd de tomaat ik kleine stukken. Zet ongeveer 2 eetlepels passata apart om de wraps straks mee te garneren. Bak de ui glazig in de pan en voeg de tomaat, mais en passata toe. Roer dit goed door elkaar en laat even pruttelen. Pluis ondertussen de kip of maak de kip klein door middel van een chopper. Voeg de kip vervolgens toe aan het tomaat-mengsel in de pan en roer dit door elkaar. Smeer de wraps vervolgens in met zure room en vul de wraps met de vulling. Leg de wraps opgerold in een ovenschaal en besmeer met de overgebleven passata. Garneer vervolgens met de geraspte kaas en zet in de oven voor ongeveer 10 minuten. De wraps zijn klaar als de kaas gesmolten is. Maak ondertussen de saus door de overgebleven zure room te mixen met de chilisaus. Smakelijk!
Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!
Reactie plaatsen
Reacties