Serveer de kip en frietjes met een salade of wat groenten. Kies bijvoorbeeld een coleslaw als frisse tegenhanger.
Ingredièˆnten: (2 personen)
- 400/500 gram zoete aardappel
- 250 gram kipfilet
- 1 sjalot
- 1 eetlepel ketjap
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel syrup gold @greensweetstevia of honing
- 140 gram tomatenpuree
- 1/2 blokje runderbouillon
- water
- olijfolie
- gerookte paprika poeder
- cayennepeper
- zout
- Provençaalse kruiden
- peterselie ter garnering
- 1 rode ui ter garnering
- zure room ter garnering
Bereiding:
Snijd de zoete aardappel in frietjes en marineer met wat zout, Provençaalse kruiden en een scheutje olijfolie. Bak de frietjes in de airfryer of de oven voor ongeveer 30 minuten. Ondertussen kook je de kip in water voor ongeveer 15/20 minuten gaar. Als de kip gaar is, laat je deze afkoelen. Hierna is het tijd om de saus te maken. Snijd de sjalot in stukjes en fruit aan in de pan met wat olijfolie. Voeg hierna de ketjap, sambal en syrup gold toe. Laat dit samen voor 2 minuten sudderen. Daarna voeg je de tomatenpuree, het bouillonblokje en water toe. De hoeveelheid water is afhankelijk van de dikte van de saus, voeg naar eigen wens de hoeveelheid water toe. Dit is zeker 1,5 koffiekopje met water. Laat de saus ongeveer 10 minuutjes sudderen. Terwijl de saus aan het indikken is, is het tijd om ondertussen de kip te pluizen. (Dit doe ik altijd met 2 vorken) De kip kan je ondertussen toevoegen aan de saus. Maak het kip mengsel hierna op smaak met wat paprikapoeder en cayennepeper. Als de frietjes klaar zijn, serveer je deze in een grote schaal. Hier bovenop de pulled chicken met de saus. Garneer met peterselie, rode ui en zure room. Smakelijk eten!
Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!
Reactie plaatsen
Reacties