Pasta is een makkelijk gerecht om te maken en vooral voor meer personen. Als ik een etentje geef dan kies ik er ook vaak voor om als hoofdgerecht een pasta te maken. Net zoals deze avond met vrienden. De romige pasta in combinatie met de zoute zongedroogde tomaten en Italiaanse kruiden is een lust voor het oog. Makkelijke bereiding maar onwijs lekker om je gasten mee te verwennen.
Ingrediënten: (2 personen)
- 200 gram tagliatelle
- 250 gram biefstuk
- 1 rode ui
- 125 gram champignons
- 10 zongedroogde tomaten
- 100 gram zuivelspread light
- 1,5 eetlepel italiaanse kruiden
- peper en zout
- 2 handjes rucola
Bereiding:
Kook de pasta volgens de aanwijzing van de verpakking. Snijd de ui en champignons in kleine stukken en fruit de ui aan in een scheutje olijfolie. Voeg vervolgens de champignons en italiaanse kruiden toe. Bak ondertussen de biefstuk met wat peper en zout in de gewenste gaarheid en laat deze daarna voor ongeveer 5 minuten nagaren in aluminiumfolie. Als de champignons zijn geslonken snijd je de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg je deze toe samen met de zuivelspread. Roer goed door elkaar en voeg vervolgens de pasta toe en de rucola. Indien de saus te dik is kan je nog wat water toevoegen. Is de saus te dun, voeg dan nog wat zuivelspread toe. Maak de pasta daarna op smaak met peper en verdeel over de borden. Snijd de biefstuk in reepjes en leg deze bovenop de pasta. Smakelijk!
Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!
Reactie plaatsen
Reacties