Met warm weer is er niks lekkerder dan een koude salade. Je hoeft er daarnaast niet lang voor in de keuken te staan om deze topper te maken. Het is ook een lekkere salade om te serveren tijdens de bbq. Je kunt hier eindeloos mee variëren door in plaats van zalm bijvoorbeeld extra groenten voor de vegetariërs of kipreepjes voor de vleesliefhebbers toe te voegen. Echt een toppertje!
Ingrediënten: ( 2 personen)
- 350 gram vastkokende aardappels
- 150 gram gerookte zalm
- 3 stengels bosui
- 1 kleine appel
- 65 gram zure room
- 1 flinke eetlepel mayonaise
- 5 gram dille
- 1/2 eetlepel mosterd
- 40 gram zoetzure augurk
- 200 gram ijsbergsla melange
- peper en zout
Bereiding:
Boen de aardappels schoon, snijd in kwarten en kook in ongeveer 10 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat ze afkoelen. Snijd vervolgens de zalm, bosui, augurk en appel in kleine stukjes en hak de dille fijn. Leg een beetje zalm en bosui apart om te garneren. Meng ondertussen in een kom de zure room, mayonaise, mosterd, stukje augurk, stukjes appel en fijngehakte dille goed door elkaar. Breng de dressing eventueel op smaak met nog wat peper en zout. Omdat gerookte zalm al wat zouter is van smaak, heb ik ervoor gekozen om alleen een beetje peper toe te voegen. Meng hierna de dressing samen met de aardappels, zalm en bosui en roer dit goed door elkaar (niet de achtergehouden stukken ter garnering). Serveer de salade op een bedje ijsbergsla en maak de salade af met de overgebleven zalm en bosui. Smakelijk!
Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!
Reactie plaatsen
Reacties