Goulash

Dit is een recept wat ik heel goed heb bewaard en wat erg kostbaar is. Iedereen is bij ons thuis namelijk verzot op deze goulash. Vorige keer probeerde ik een andere variant, maar iedereen bleef bij deze als favoriet. Inmiddels weet ik dat ik geen andere goulash meer hoef te maken en daarom wil ik jullie het recept natuurlijk ook niet onthouden. Het recept heb ik van mijn schoonvader en staat in een oud ovenboekje(bron: lekker uit de oven). Met wat kleine aanpassingen is dit gerecht fantastisch en voor iedereen makkelijk te maken. De oven doet zijn werk. Lekker om te eten met wat rijst, brood of aardappeltjes!

Ingredièˆnten:

  • 750 gram magere runderlappen
  • 3 grote uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 100 gram ontbijtspek
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 groot blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 1,5 eetlepel (spelt)bloem
  • 1 liter vleesbouillon
  • 200 gram blonde linzen
  • 2 rode paprika’s


Bereiding:
Zet de oven aan op 175 graden. Zorg ervoor dat je een pan gebruikt die in de oven kan. Snijd vervolgens het vlees in stukken en bak rondom bruin in de pan (ongeveer 5 minuten). Ondertussen snijd je de spek, uien, knoflook en peper in kleine stukjes. Haal het vlees uit de pan en zet even apart. Bak vervolgens de spek uit in dezelfde pan en voeg daarna de ui, knoflook en peper toe voor ongeveer 3 minuten. Als dit goed is aangebakken dan voeg je de paprikapoeder, tomatenpuree, bloem en bouillon toe. Breng het aan de kook en roer goed door elkaar. Hierna voeg je het vlees toe en zet je deze met deksel op de pan voor 1,5 uur in de oven. Terwijl de pan in de oven staat, is het tijd om de paprika in stukjes te snijden en de linzen te koken. Spoel de linzen af en kook voor ongeveer 5 minuten. Na 1,5 uur kunnen de linzen worden toegevoegd, zet het wekkertje vervolgens op 30 minuten. Voeg na deze 30 minuten de paprika toe en laat dit nog mee pruttelen in de oven voor 30 minuten. In totaal staat deze schotel dus 2,5 uur in de oven, maar dit is het meer dan waard. Smakelijk!

 

Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.