Een heerlijke en makkelijke maaltijdsalade om de week goed mee te beginnen. Staat lekker snel op tafel dus ideaal na een lange werkdag. Serveer deze salade bijvoorbeeld met een stokbroodje. Als extraatje heb ik de salade gegarneerd met grissinis, eigenlijk een soort soepstengel.
Ingrediënten: (2 personen)
- 2 stuks rundersteak Argentijns van Albert Heijn
- rucola slamelange 75 gram zakje
- 1/4 komkommer
- 6 romaatjes tomaten
- 4 zongedroogde tomaten
- half bakje champignons
- 2 eetlepels witte kaas blokjes met kruiden van Apetina
- 3 eetlepels sweet chili zonder suiker van Verstegen
- stengel lente-ui
Bereiding:
Zet de oven aan op 165 graden. Doe boter en olijfolie in de pan en bak de biefstuk om en om aan in de pan. Leg de biefstuk in een ovenschaal en zet deze in de oven tot kerntemperatuur 60 graden(medium). Heb je geen vleesthermometer? Bak dan 2/3 minuten per kant in de pan en laat voor 5 minuten rusten in aluminiumfolie. De tijd blijft afhankelijk van de dikte van het vlees. Terwijl het vlees in de oven staat, snijd je de komkommer, tomaat en zongedroogde tomaat in kleine stukjes. Verdeel de sla over 2 borden samen met de gesneden groenten. Snijd de champignons in plakjes en bak deze aan in de pan. Als deze klaar zijn voeg je de chilisaus toe, warm op de salade is het lekkerste dus zet het vuur tussendoor uit. Warm weer opnieuw op als de biefstuk klaar is. Verdeel de witte kaas blokjes en champignons met saus over de salade. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en verdeel ook over de salade. Garneer af met fijngesneden lente-ui. Smakelijk!
Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!
Reactie plaatsen
Reacties