Een heerlijke schotel met zoete aardappel en verschillende groenten. Wisten jullie dat zoete aardappels rijk aan vezels zijn en veel vitamines en mineralen bevatten? De perfecte basis voor een maaltijd. In combinatie met de romige kip is dit een maaltijd om je vingers bij af te likken.
Ingrediënten: (+/- 2 personen)
- 400 gram zoete aardappel
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 flinke eetlepel Italiaanse kruiden van Euroma
- halve courgette
- 1 grote ui
- halve paprika
- halve prei
- +/- 200 gram gemarineerde kipfilet a la minute van Albert Heijn
- 2 eetlepels roomkaas/zuivelspread
- handje geraspte kaas
Bereiding:
Voor de bereiding van de aardappels en de groenten gebruikte ik de airfryer. (Heb je deze niet, dan kan je het ook in de oven maken. Het duurt dan alleen wat langer voordat de aardappels en groenten gaar zijn. Kook dan de aardappels even voor.) Zet de airfryer op een temperatuur van 180 graden. Snijd de aardappels in blokjes en mix in een kom met de olijfolie en kruiden. Doe de blokjes vervolgens in de airfryer voor 10 minuten. Snijd ondertussen de groenten in kleine stukjes en voeg na 10 minuten toe aan de blokjes. Zet het geheel nogmaals aan voor 10/15 minuten. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en snijd de kip in blokjes. Bak de kip gaar in de pan. Doe de kip in een apart bakje en voeg hier de roomkaas aan toe. Roer het goed door elkaar. Als de aardappels en groenten goed zijn verdeel je deze over een ovenschaal. Hier bovenop verdeel je het kip-mengsel en top je het geheel af met geraspte kaas en wat kruiden. Zet in de oven totdat de kaas is gesmolten, ongeveer 10 minuten. Smakelijk!
Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!
Reactie plaatsen
Reacties