Kip in 't pannetje met romige mosterdsaus

Kip in romige mosterdsaus klinkt mij als muziek in de oren en helemaal als deze op een verantwoorde manier is gemaakt. Daarnaast is het plaatje om op tafel te zetten voor jezelf of de visite. Serveer deze maaltijd met een salade, (bloemkool)rijst of een stokbroodje! 

Ingrediënten: (voor 2 personen)

  • 200/250 gram kipfilet a la minute paprika Albert Heijn
  • 250 gram Italiaanse roerbakgroenten champignons
  • 125 gram zuivelspread light
  • 100 ml water
  • 1/4 blokje runderbouillon minder zout
  • 35 gram geraspte kaas
  • 1,5 theelepel mosterd
  • peper naar smaak

 

Wil je een keertje iets anders? Kies dan voor gehakt in plaats van kipfilet.


Bereiding:
Zet de oven aan op 175 graden. Bak de kipfilet om en om bruin in de pan en leg apart. De kip hoeft niet helemaal gaar te zijn. Snijd vervolgens de kip in kleine stukken. Bak in dezelfde pan de Italiaanse groenten voor een paar minuutjes totdat de groenten gaan slinken. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en roer dit goed door elkaar. Laat even pruttelen totdat de kaas is gesmolten. Proef de saus altijd even voordat deze de oven in gaat. Extra mosterd of zuivelspread kan je naar smaak toevoegen. Verdeel vervolgens het mengsel over de pannetjes en zet voor ongeveer 20 minuten in de oven. Heb je geen kleine pannetjes, dan kan je ook een ovenschaal gebruiken. Zorg dat deze niet te groot is. Als ze uit de oven zijn kan je lekker genieten. Bon Appetit!

 

Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.