Zin in makkelijk en lekker comfort food? Deze salade is in een mum van tijd klaar en super lekker. Daarnaast veel makkelijker om te eten dan de klassieke taco's. Bij mij vallen deze altijd uit elkaar en ligt de helft van de vulling weer op mijn bord. Een salade met een Mexicaanse twist, zowel voor doordeweeks als in het weekend.
Ingrediënten (2 personen):
- halve krop ijsbergsla
- 250 gram rundergehakt
- 1 rode ui
- 12 snoeptomaatjes
- 1 eetlepel Mexicaanse tacokruiden van Euroma
- 5 eetlepels passata
- 1/4 komkommer
- 4 of 5 taco’s
- handje geraspte kaas
- 4 grote eetlepels zure room
Ben je fan van saus? Kies er dan voor om bijvoorbeeld salsa toe te voegen als garnering naar de zure room.
Bereiding:
Snijd de ui en tomaatjes in kleine stukjes. Bak het gehakt rul in de pan en voeg vervolgens de ui, tomaatjes (bewaar nog een aantal om te garneren), de kruiden en en de passata toe. Laat dit eventjes pruttelen totdat de tomaatjes wat zachter zijn. Snijd ondertussen de ijsbergsla in dunne reepjes en de komkommer in kleine blokjes. Leg de sla in de borden en verdeel het gehaktmengsel hierover. Vervolgens verdeel je de komkommer, de overige tomaatjes, de geraspte kaas en de zure room over het gehaktmengsel. Top de salade af met stukjes taco. Smakelijk!
Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!
Reactie plaatsen
Reacties