Maaltijdsalade met tonijn

In de zomer met hoge temperaturen heb ik vaak geen zin om een warme maaltijd te koken. Op deze dagen is een maaltijdsalade dan altijd een goede oplossing. Deze salade bevat zowel aardappeltjes, groenten en vis, waardoor het een volwaardige maaltijd is. Heb je toch nog zin in iets extra's? Serveer er dan een stokbroodje bij. 

Ingrediënten: (2/3 personen)

  • 250 gram stoomaardappel-mix van de Albert Heijn
  • 150 gram haricots verts
  • 100 gram romaine sla
  • 2 blikjes tonijn op water
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 2 eieren
  • 1 rode ui
  • 2 theelepels mosterd
  • 3 theelepels olijfolie
  • Sap van 1 mandarijn
  • 1 theelepel syrup gold van Green Sweet Stevia of honing
  • peper


Bereiding:
Snijd de aardappels in kleine stukjes. Kook de aardappels en eieren in ongeveer 10 minuten gaar. Het is niet lekker als de aardappels te zacht zijn. De aardappel kunnen ook worden gestoomd. Snijd de aardappels dan na het stomen in kleine stukjes. Kook daarnaast de haricots verts gaar in ongeveer 6 minuten. Laat de aardappels, eieren en haricots verts afkoelen. Doe vervolgens de aardappels en haricots verts in een kom. Voeg de sla en uitgelekte tonijn toe en mix alles goed door elkaar. Snijd de rode ui in halve ringen en de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Voeg deze ook toe aan de kom en mix alles goed door elkaar. Doe in een klein kommetje de mosterd, olijfolie, syrup of honing en het sap van een mandarijn. Roer deze ingrediënten goed door elkaar en voeg nog wat peper toe naar smaak. Voeg de dressing toe aan de salade en mix alles goed door elkaar. Verdeel de salade over de borden. Pel de eieren en verdeel deze in partjes. Garneer de salade met de stukjes ei en maak af met nog wat peper. Smakelijk!

 

Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.