Stoofvlees gegaard in bier

Comfort food van de bovenste plank: stoofvlees. Heerlijk gegaard vlees dat uit elkaar valt met winterse smaken. Dit is echt genieten op en top. Maak een grote pan en vries het overige in, zodat je altijd een portie tot je beschikking hebt. Serveer met een stampot in de winter of bij een lekker bord friet.

Ingrediënten:

  • 1 kg runder riblappen
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2,5 eetlepel Zwolse stoof by Jonnie Boer van Euroma
  • 1 flesje Leffe Bruin (300 ml)
  • 250 ml runderbouillon
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 eetlepel appelstroop minder suiker van Hero
  • 3 plakken volkoren ontbijtkoek zero van Peijnenburg (maakt het iets zoeter) of volkoren brood

Bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukken en bak dit om en om aan in boter. Als het vlees is dichtgeschroeid haal je het uit de pan. Pel en snipper de ui en knoflook en bak in dezelfde pan als het vlees. Bak alles totdat de ui glazig is en voeg hierna de Zwolse stoof kruiden toe. Laat even kort meebakken. Voeg vervolgens voorzichtig het bier, de bouillon, de ketjap en de appelstroop toe. Roer dit goed door elkaar en als het begint te koken, voeg je ook het vlees toe. Laat het gerecht op laag vuur voorzichtig stoven voor ongeveer 2 à 2,5 uur. Als het vlees goed gaar en zacht is, dan kan de ontbijtkoek of het brood worden toegevoegd. Hierdoor dikt het geheel goed in. Is het nog iets te waterig dan voeg je nog wat extra toe en andersom bij een te dikke massa nog wat bouillon. Smakelijk!


Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.