Nachotoren

Met Nacho Day ben ik uitgedaagd door Santa Marina om aan de slag te gaan met de Nacho Challenge. Lekker stapelen en een eigen creatie maken met Nacho’s. Wie wil dat nou niet? Naast dat het onwijs leuk is om te maken ziet het er ook nog eens super leuk en lekker uit! Een plaatje voor het oog en doet het geweldig voor tijdens de borrel met een heerlijke glaasje wijn of bier.

Ingrediënten/benodigdheden:

  • Nacho Challenge blik of bijvoorbeeld een conservenblik/beschuitblik
  • Nacho Chips van Santa Maria
  • Dip Nacho Cheese Style van Santa Maria
  • Dip Mix Cheese van Santa Maria
  • Dip Mix Guacamole van Santa Maria
  • 1 eetlepel Green Jalapeno
  • 2 eetlepels Taco Seasoning Mix
  • Potje Chunky Wrap Salsa Mild
  • 300 gram kipgehakt
  • 2 rode uien in ringen
  • 2 tomaten in stukjes
  • 125 gram zure room
  • 2 rijpe avocado’s

Bereiding:
Zet de oven aan op 120 graden. Het blik is geschikt tot 120 graden. Bak ondertussen het kipgehakt met de Taco Mix en voeg hier gesneden rode ui aan toe. Zet het hierna apart. Meng de zure room met het zakje Dip Mix Cheese en pureer de avocado’s en voeg hier het zakje Dip Mix Guacamole aan toe. Pak vervolgens het blik, want nu is het tijd om te gaan stapelen. Begin met een laag Nacho Chips en verdeel deze goed. Verspreid hierover Dip Nacho Cheese Style, het kipgehaktmengsel, stukjes tomaat en de Jalapeno. Herhaal dit totdat het blik helemaal vol zit. Zet het blik vervolgens voor ongeveer 15 minuten in de oven. Haal het blik uit de oven en draai om op een groot bord. Versier de toren hierna met de Chunky Salsa, stukjes tomaat, Green Jalapeno en het kaassausje gemaakt van zure room. Serveer hierna de toren met de overgebleven salsa, kaassaus en de guacamole. Tijd om aan te vallen en zorg ervoor dat de toren niet omvalt!

 

Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.