Tuna melt

Het favoriete lunchgerecht van mijn vriend is tuna melt. Als we gaan lunchen in een restaurant bestelt hij vaak tuna melt of broodje carpaccio. Een leuke uitdaging om een gezondere versie te maken van dit gerecht. Het is natuurlijk niet het meest gezonde recept, maar het is wel zeker een verantwoorder recept ten opzichte van het origineel. 

Ingredièˆnten:

  • 4 volkoren of koolhydraatarme boterhammen
  • 1 blikje tonijn op water
  • 2 eetlepels kwark
  • 1 eetlepel 0% curry ketchup van de Action of Heinz ketchup zonder toegevoegde suikers
  • 1 sjalot
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 4 plakjes of geraspte kaas 30+
  • Peper en zout naar smaak
  • Peterselie ter garnering


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Haal de bakplaat uit de oven en leg hier bakpapier en de boterhammen op. Laat de tonijn uitlekken en doe vervolgens in een kom. Voeg hierbij de kwark en curry. Snijd daarna de sjalot en tomaatjes in kleine stukken en voeg toe aan de tonijn. Roer de tonijnsalade goed door elkaar en proef of de smaak goed is. Je kan altijd wat extra kwark of curry toevoegen. Door de tomaatjes vind ik het geheel zout genoeg en ging ik alleen voor een beetje peper als extra toevoeging. Verdeel de salade over de boterhammen, leg hierover de kaas en zet voor ongeveer 5 minuten in de oven. De broodjes zijn klaar als de kaas gesmolten is. Maak de tuna melt af met wat peterselie en curry of ketchup. Smakelijk!

 

Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.