Af en toe is het heerlijk om wat uitgebreider te lunchen. Dit recept is al heel erg oud en maakte ik vroeger altijd samen met mijn vader. Toen was ik nog erg klein en totaal niet bezig met recepten onthouden. Dit is een van zijn lievelingsgerechten omdat het erg makkelijk, smaakvol en voedzaam is.
Ingredièˆnten: (+\- 2 personen)
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- 3/4 eieren
- halve theelepel sambal
- scheutje ketjap
- halve rode paprika
- 5/6 eetlepels passata
- peper en zout
Bereiding:
Haal het kroosje uit de tomaten en snijd de tomaten vervolgens in stukjes. Pel en snipper de ui. Kluts de eieren in een bakje en doe deze in een ingevette pan. Roer door de pan terwijl de eieren stollen en zorg dat er kleine stukje over blijven (scrambled eggs). Als de eieren goed zijn, haal je ze uit de pan en zet je ze even apart. Doe vervolgens een scheutje olie in de koekenpan en voeg hierbij de tomaten, ui, sambal en ketjap toe. Laat dit op laag vuur even pruttelen terwijl je ondertussen de paprika in kleine stukjes snijd. Voeg vervolgens de passata en de paprika toe en laat dit op laag vuur voor ongeveer 5/10 minuten pruttelen. Roer als laatste de eieren erdoor en breng op smaak met eventueel peper en zout. Serveer met een volkoren boterham of met een stokbroodje. Het is ook heerlijk om dit in de avond te eten met een beetje zilvervliesrijst.
Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!
Reactie plaatsen
Reacties